Sauna

Savremeni način rekreativnog treninga ne može se zamisliti bez pratećih sadržaja, a prvenstveno bez prisustva saune. Kada znamo da boravak u sauni doprinosi boljem zdravlju, kondiciji tela i uma koji doprinosi kompletnijem i boljem izgledu, onda je razumljiv značaj prisustva ovakvog sadržaja.

Ako redovno posećujete saunu Vaša koža dobija na elastičnosti i glatkoći, poboljšaćete cirkulaciju tela. Korišćenje saune se posebno preporučuje ljudima sa masnom kožom, zato što toplota i vlažnost vazduha unutar saune, imaju odlično dejstvo na razmenu materija unutar organizma. Isto tako, prisutni su i naizmenično nastupaju hladniji i topliji nadražaji, što rezultira boljom cirkulacijom u telu, a samim tim i ćelije se uspešnije obnavljaju. Koža se rešava izumrlih ćelija i izabcivanjem nus proizvoda što ima dejstvo blagog ljuštenja kože tj pilinga.

Takodje, treba napomenuti da sauna jača srce i krvotok, jer jedna poseta sauna može da se uporedi sa 30 minuta trčanja u prirodi.

Boravak u sauni u kombinaciji sa tuširanjem nakon saune, doprinosi jačanju imunog sistema, stimuliše cirkulaciju, vrši snažnu detoksikaciju organizma i umanjuje stres.

U našem Fitnes centru pored usluga treninga našim klijentima nudimo i korišćenje Finske suve saune kako bi im omogućili potpuni užitak i relaksaciju. Posedujemo ukupno dve saune, po jedna u muškoj i ženskoj svlačionici, sa kapacitetom od pet mesta.

Top