ЛАСЛО ЂЕРЕ УРУЧИО ПЕХАРЕ НАЈБОЉИМ ТАКМИЧАРИМА ТЕНИСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА ЗА 2019. ГОДИНУ

Тениски савез Београда данас је свечано прогласио најбоље такмичаре у сезони 2019, а пехаре и признања лауреатима поделио је наш Дејвис куп репрезентативац, 24- годишњи Ласло Ђере који се налази на 38. месту АТП листе и који је у 2019. освојио АТП првенац, играо још једно АТП финале, 3. коло Ролан Гароса, главне турнире највећих такмичења света (из Мастерс серије).
Свечаност је одржана у пресс центру Штарк Арене Београд. Награде ТСБ је поделио најбољим учесницима са Мастерс турнира (прва три места) до 12, 14, 16 и 18 година, првима са ранг листе 12, 14, 16 и 18 година, као и признања такмичарима из Београда који су остварили запажене резултате на међународној сцени:

Хамаду Међедовићу (16 година) - вишетруки државни шампион, 37. тенисер света на јуниорској светској листи, у 2019. освојио две јуниорске ИТФ титуле (Нју Делхи и Берлин), играо финале у Вилаху, са репрезентацијом Србије и колегама (Стефан Поповић, Петар Теодоровић, под вођством тренера Владимира Крстића) на Светском екипном првенству на Флориди освојио треће место на свету, Србију ће представљати на предстојећем Аустралиан Опену 2020 - јуниорском грен слему

Наталији Сенић (16 година) - вишетрука државна шампионка, са репрезентацијом Србије учествовала на финалном Екипном шампионату света у конкуренцији до 16 година на Флориди, у 2019. освојила ИТФ првенац на Златибору

Тијани Сретеновић (14 година) - државна шампионка, у 2019. освојила две титуле Теннис Еуропе у конкруенцији до 14 (Кимки Русија и у Француској), играла два финала ИТФ јуниорских турнира (Суботица и Скопље), полуфинале ИТФ у Казабланци, са репрезентацијом Србије на Светском екипном првенству играла четвртфинале

Члан Извршног одбора Тениског савеза Београда Владимир Боровац уручио је признање Ласлу Ђереу за све што је постигао у 2019. и досадашњој каријери. Такође, му се захвалио што је увеличао овај догађај који пуно значи младим тенисерима и којима је дао нови подстрек да у будућности буду још вреднији, бољи, успешнији и да крену путем којим он корача, шампионским.

Тениски савез Београда посебно се захваљује Штарк Арени на гостопримству, као и Секретаријату за спорт и омладину Града Београда на догогодишњој подршци.

Тениски савез Београда је скуп београдских клубова настао 1978. године. Основни циљеви ТСБ-а су:

У 2019. години у ТСБ је регистровано 41 клуб са 745 такмичара. Тениски савез Београда организује годишње 180 турнира у свим конкуренцијама и узрастима, такође и пет међународних турнира.

Награђени ТСБ за 2018. годину су:

Мастерс до 12 год. девојчице

 1. Ђокић Александра, Рекет
 2. Смиљанић Миа, Ушће
 3. Илић Гала, Цлассицс

Мастерс до 12 год. дечаци

 1. Опарница Алекса, Црвена Звезда
 2. Шавија Марко, Типсаревић
 3. Луковић Лазар, Дрил

Мастерс до 14 год. девојчице

 1. Мишчевић Маја, Wхите Стар
 2. Арсић Анастасија, Дрил
 3. Стојановић Леонтина, Харон

Мастерс до 14 год. дечаци

 1. Комненић Андреј, Газела
 2. Хуђец Александар, Газела
 3. Ћертић Петар, Матцх Поинт

Мастерс до 16 год. девојчице

 1. Станишић Лана, Дрил
 2. Арсић Анастасија, Дрил
 3. Ковачевић Анамарија, Фаир Плаy

Мастерс до 16 год. дечаци

 1. Војиновић Вања, Ушће
 2. Николић Леон, Дрил
 3. Ласица Михаило, Дрил

Мастерс до 18 год. девојчице

 1. Обрадовић Андреа, Типсаревић
 2. Бркић Андријана, Вождовац
 3. Божовић Јелена, Цлассицс

Мастерс до 18 год. дечаци

Марђоновић Алекса, Црвена Звезда
Судар Марко, Агримес

 1. Ласица Михаило, Дрил

Први са ранг листа ТСБ за 2019 годину.

До 12 год.

Смиљанић Миа, Ушће

Опарница Алекса, Црвена Звезда

До 14 год.

Стојановић Леонтина, Харон

Ћертић Петар, Матцх Поинт

До 16 год.

Станишић Лана, Дрил
Војиновић Вања, Ушће

До 18 год.

Обрадовић Андреа, Типсаревић

Top