USKORO KREĆE IZGRADNJA MOZZART EKO PARKA KOD ŠTARK ARENE

PREDSTAVLJEN INOVATIVNI EKOLOŠKI PROJEKAT KOJI ĆE MNOGO ZNAČITI SRPSKOJ PRESTONICI
USKORO KREĆE IZGRADNJA MOZZART EKO PARKA KOD ŠTARK ARENE


Kompanija Mozzart, Štark Arena i Grad Beograd predstavili jedinstveni park u ovom delu Evrope na kome su primenjeni svetski ekološki standardi kombinovani sa sportsko-rekreativnim sadržajem

Inovativni ekološki projekat Mozzart Eko park na kome će biti primenjeni svetski ekološki standardi kombinovani sa sportsko-rekreativnim sadržajem predstavljen je u beogradskoj Štark areni. Partneri na ovom veoma kompleksnom i jedinstvenom projektu - kompanija Mozzrat, Štark arena i Grad Beograd najavili su da izgradnja počinje polovinom februara i da park predstavlja značajan potencijal unapređenja ukupnog ekološkog kvaliteta životne sredine.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da će Beograd izgradnjom Mozzart Eko parka dobiti novu ekološku zonu i da će građani koji žive u ovom delu grada uočiti značajno poboljšanje kvaliteta života.


• Kompanija Mozzart sa Gradom Beogradom ima kontinuiranu saradnju, već su obnovili brojne košarkaške terene, ali se ovim projektom ovo partnerstvo podiže na viši nivo. Ekološka zona koja će se prostirati na gotovo 9000m2 , projektovana je tako da se maksimalno smanje i neutrališu izvori okolnog zagađenja i buke, a boravak i aktivnosti u parku učine kvalitetnijim i zdravim. Nadam se da će ovo biti pozitivan primer i za druge uspešne privredne subjekte, ovo bi trebalo da postane pravilo poslovanja svake velike kompanije. Hvala Mozzart-u na ovom parku, na svim terenima koje je Beograd dobio, a posebno hvala što decu okreću ka sportu, rekao je Vesić.
Prema njegovm rečima prvobitno je na površini oko Arene trebalo je da budu izgrađena četiri poslovna tornja, ali je ipak odlučeno da se prazan prostor upotrebi za nešto mnogo značajnije. Oživljavanje ovog prostora kvalitetnim sadržajima kao prioritet istakao je i direktor najpoznatije regionalne dvorane Goran Grbović.


• S obzirom na to da se Arena nalazi na raskršću mnogih pristupnih saobraćajnica, osnovni cilj je bio da se prazan prostor uredi kao eko zona. Suština je da to bude sadržaj namenjen svim generacijama i modernog karaktera. Sve smo to postigli i odlično se razumeli sa kompanijom Mozzart koja je odmah prepoznala vrednost ovog projekta i uklopila ga u svoje buduće poslovne planove na čemu smo im veoma zahvalni. Ništa od navedenoga ne bismo mogli da realizujemo bez velike podrške Skupštine grada i kabineta Gradonačelnika Beograda kao i svih relevantnih gradskih instutucija koji su ovaj projekat prepoznali kao veoma važan. Ponosni smo što smo začetnici jednog ovakvog jedinstvenog evropskog koncepta parka i verujemo da će ovaj prostor sa Mozzart Eko parkom, a kasnije i sa uređenjem drugog dela zelene površine Arene, biti ponos svih nas i celokupne zajednice, istakao je Grbović.

Da je Mozzart Eko park odličan način da ova kompanija poveže sport i zdrav način života sa ekologijom, a sa željom da svim sugrađanima pruži mogućnost boravka u oazi u koju će moći da pobegnu od svakodnevne gužve i gradske vreve, objasnio je direktor sektora u kompaniji Mozzart Borjan Popović i rekao da iniciranje pozitivnih promena u društvu kompanija Mozzart doživljava kao moralnu obavezu.
• Kompanija Mozzart će zato veliki deo društveno odgovornih aktivnosti ove godine usmeriti upravo u pravcu ekologije i očuvanja prirode. Veliko nam je zadovoljstvo što su nas Grad Beograd i Štark arena prepoznali kao partnera u ovako velikom i kompleksnom projektu za celu prestonicu. Igradnjom Mozzart Eko parka želimo da utičemo na podizanje nivoa svesti svih nas da je svako angažovanje dragoceno kako bismo čuvali planetu i pokoljenima je ostavili u što boljem stanju, zaključio je Popović.

Top