LASLO ĐERE URUČIO PEHARE NAJBOLJIM TAKMIČARIMA TENISKOG SAVEZA BEOGRADA ZA 2019. GODINU

Teniski savez Beograda danas je svečano proglasio najbolje takmičare u sezoni 2019, a pehare i priznanja laureatima podelio je naš Dejvis kup reprezentativac, 24- godišnji Laslo Đere koji se nalazi na 38. mestu ATP liste i koji je u 2019. osvojio ATP prvenac, igrao još jedno ATP finale, 3. kolo Rolan Garosa, glavne turnire najvećih takmičenja sveta (iz Masters serije).
Svečanost je održana u press centru Štark Arene Beograd. Nagrade TSB je podelio najboljim učesnicima sa Masters turnira (prva tri mesta) do 12, 14, 16 i 18 godina, prvima sa rang liste 12, 14, 16 i 18 godina, kao i priznanja takmičarima iz Beograda koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnoj sceni:

Hamadu Međedoviću (16 godina) - višetruki državni šampion, 37. teniser sveta na juniorskoj svetskoj listi, u 2019. osvojio dve juniorske ITF titule (Nju Delhi i Berlin), igrao finale u Vilahu, sa reprezentacijom Srbije i kolegama (Stefan Popović, Petar Teodorović, pod vođstvom trenera Vladimira Krstića) na Svetskom ekipnom prvenstvu na Floridi osvojio treće mesto na svetu, Srbiju će predstavljati na predstojećem Australian Openu 2020 - juniorskom gren slemu

Nataliji Senić (16 godina) - višetruka državna šampionka, sa reprezentacijom Srbije učestvovala na finalnom Ekipnom šampionatu sveta u konkurenciji do 16 godina na Floridi, u 2019. osvojila ITF prvenac na Zlatiboru

Tijani Sretenović (14 godina) - državna šampionka, u 2019. osvojila dve titule Tennis Europe u konkruenciji do 14 (Kimki Rusija i u Francuskoj), igrala dva finala ITF juniorskih turnira (Subotica i Skoplje), polufinale ITF u Kazablanci, sa reprezentacijom Srbije na Svetskom ekipnom prvenstvu igrala četvrtfinale

Član Izvršnog odbora Teniskog saveza Beograda Vladimir Borovac uručio je priznanje Laslu Đereu za sve što je postigao u 2019. i dosadašnjoj karijeri. Takođe, mu se zahvalio što je uveličao ovaj događaj koji puno znači mladim teniserima i kojima je dao novi podstrek da u budućnosti budu još vredniji, bolji, uspešniji i da krenu putem kojim on korača, šampionskim.

Teniski savez Beograda posebno se zahvaljuje Štark Areni na gostoprimstvu, kao i Sekretarijatu za sport i omladinu Grada Beograda na dogogodišnjoj podršci.

Teniski savez Beograda je skup beogradskih klubova nastao 1978. godine. Osnovni ciljevi TSB-a su:

U 2019. godini u TSB je registrovano 41 klub sa 745 takmičara. Teniski savez Beograda organizuje godišnje 180 turnira u svim konkurencijama i uzrastima, takođe i pet međunarodnih turnira.

Nagrađeni TSB za 2018. godinu su:

Masters do 12 god. devojčice

 1. Đokić Aleksandra, Reket
 2. Smiljanić Mia, Ušće
 3. Ilić Gala, Classics

Masters do 12 god. dečaci

 1. Oparnica Aleksa, Crvena Zvezda
 2. Šavija Marko, Tipsarević
 3. Luković Lazar, Dril

Masters do 14 god. devojčice

 1. Miščević Maja, White Star
 2. Arsić Anastasija, Dril
 3. Stojanović Leontina, Haron

Masters do 14 god. dečaci

 1. Komnenić Andrej, Gazela
 2. Huđec Aleksandar, Gazela
 3. Ćertić Petar, Match Point

Masters do 16 god. devojčice

 1. Stanišić Lana, Dril
 2. Arsić Anastasija, Dril
 3. Kovačević Anamarija, Fair Play

Masters do 16 god. dečaci

 1. Vojinović Vanja, Ušće
 2. Nikolić Leon, Dril
 3. Lasica Mihailo, Dril

Masters do 18 god. devojčice

 1. Obradović Andrea, Tipsarević
 2. Brkić Andrijana, Voždovac
 3. Božović Jelena, Classics

Masters do 18 god. dečaci

Marđonović Aleksa, Crvena Zvezda
Sudar Marko, Agrimes

 1. Lasica Mihailo, Dril

Prvi sa rang lista TSB za 2019 godinu.

Do 12 god.

Smiljanić Mia, Ušće

Oparnica Aleksa, Crvena Zvezda

Do 14 god.

Stojanović Leontina, Haron

Ćertić Petar, Match Point

Do 16 god.

Stanišić Lana, Dril
Vojinović Vanja, Ušće

Do 18 god.

Obradović Andrea, Tipsarević

Top