„Исправи се и вежбај“

Фитнес центар Комбанк Арене вам нуди јединствени здравствено-спортски програм „Исправи се и вежбај“ у сарадњи са фондацијом „Спинални центар Милинковић“

„Исправи се и вежбај“ је осмишљен као саветовалиште намењено да се препозна и на време идентификује проблем са кичмом.
 
Овај програм, намењен и деци и одраслима, обухвата лекарски преглед проф. др. Здеслава Зденка Милинковића, који је оснивач пројекта, спинални хирург и лекар Тениског савеза Србије. Након прегледа, заинтересованима ће бити прописане одговарајуће вежбе које ће надзирати стручни инструктори, обучени за проблеме кичменог стуба. 
 
Деформитети кичменог стуба и поремећаји држања код деце и одраслих у већини случајева су последица савременог начина живота који нас је удаљио од кретања као једног од основних својстава сваког човека. На основу података Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, 20 одсто деце има деформације на кичменом стубу, док је висок проценат одраслих особа које имају проблеме са кичмом и остеопорозом (свака трећа жена и сваки осми мушкарац оболе од остеопорозе). 
 
 „Деформације кичме су значајан и озбиљан проблем, посебно код младих и код деце. Такозвани „седећи начин живота“ и одсуство физичке активности главни су кривци што се дегенеративне промене кичме јављају све раније, а данас није ретко да се на болове у леђима жале и најмлађи. Рано откривање и лечење деформација код деце је суштинско у циљу спречавања њиховог погоршања током раста, а редовним вежбама и контролама постиже се значајно смањење случајева који захтевају лечење отрозама и оперативним путем“, поручује проф. др Здеслав Милинковић.
Top