ШЕТЊА СА ДИНОСАУРУСИМА ВРАЋА СЕ У БЕОГРАД!

Шетња са диносаурусима – Спектакл у Арени, заснована на награђиваној телевизијској серији британске компаније BBC, враћа се у Београд 2019. године. Након што га је погледало преко 9 милиона људи широм света, овај спектакл ће посетити Штарк Арену од 3. до 5. маја 2019. године. Улазнице је могуће набавити на свим продајним местима ЦС Евентим, на благајнама арене и Билет центра, као и на сајту www.starkarena.co.rs

Диносауруси ће поново ходати по међународном тлу када се глобално награђивана представа Шетња са диносаурусима - Спектакл у Арени врати од ове године године. Након што ју је погледало преко 9 милиона људи у више од 250 градова широм света, Шетња са диносаурусима - Спектакл у Арени отвориће светску турнеју у Великој Британији у јулу, а потом ће се упутити на међународну турнеју по аренама широм Европе, укључујући Србију. Спектакл чија продукција је коштала 20 милиона долара користи најновије и најсавременије технологије, чиме се подвлачи њена позиција највеће и најбоље велике представе о диносаурусима у свету.

Овај најновији спектакл приказаће импозантне и шаролике промене које су диносауруси доживели на основу најновијих научних истраживања, укључујући и врло вероватни пернати покривач које су поједине врсте имале. Продуцент Шетње са диносаурусима - Спектакла у Арени је компанија Global Creatures. Ова представа у трајању од један сат и 40 минута приказује еволуцију диносауруса уз скоро кинематографски реализам. Шетња са диносаурусима - Спектакл у Арени садржи сцене интеракције међу диносаурусима, процес еволуције месождерских диносауруса у двоножна створења, и начине на који су се биљоједи бранили од спретнијих грабљиваца.

Приказано је девет врста из укупно 200 милиона година владавине диносауруса. Спектакл укључује Тираносауруса рекса, страх и трепет древних пространстава, као и Платеосауруса и Лилиенстернуса из периода Тријаса, Стегосауруса и Алосауруса из периода Јуре, и Торосауруса и Јутараптора из периода Креде. Највећи од њих, Брахиосаурус, мери 11 метара у висину и 17 метара од њушке до краја репа. Тиму од 50 људи - који је укључивао инжењере, фабрикаторе, произвођаче коже, уметнике, сликаре и стручњаке за аниматронику - било је потребно годину дана да би припремили продукцију.

Историја света одиграва се кроз цепање континената и прелаз са суве пустиње периода Тријаса у богате зелене прерије и шуме касније Јуре. Океани се обликују, вулкани пуцају, а шуме горе - што све води до удара масивне комете која погађа земљу и доводи до истребљења диносауруса.

Представа потиче из Аустралије, где је Шетња са диносаурусима - Спектакл у Арени, након више година планирања и рада, оживела у јануару 2007. године. Убрзо након тога шоу је са рекордном посећеношћу освојио читав свет. Шетња са диносаурусима посетила је и Београд пре осам година, у склопу светске турнеје 2010. године, а због невиђене потражње сви наступи у београдској арени били су распродати.

Шетњу са диносаурусима - Спектакл у Арени првобитно су продуцирали у Аустралији Џери Рајан, Малколм Кук у Џил Брајант, а у свет је доводи компанија Global Creatures.

www.dinosaurlive.com

Аутор фотoграфија Патрик Марфи (Patrick Murphy)

 

Top