DEEP PURPLE

Један од највећих бендова у историји рока и највољенијих бендова у Србији, легендарни “Deep Purple”, одржаће концерт у Београду, 6. децембра у Штарк Арени.

Енглески рокери, предвођени легендарним певачем Јаном Гиланом, одржали су спектакуларни наступ 2014. године у Арени пред више од 10 000 љубитеља рокенрол звука!

„Smoke on the water“, „Black Night“, „Hush”, „Highway Star”, ,,The Mule” и други хитови из каријере бенда дуге скоро пола века, поново ће одјекнути Ареном!

Пре две године, рок иконе су започеле “Long Goodbye Tour”, за коју су планирали да буде последња у њиховој богатој концертној каријери. Због огромног интересовања милиона обожаватеља широм света, “Deep Purple” ће у оквиру турнеје поново посетити неке земље.,а на изузетну радост великог броја фанова , Србија је једна од њих!

Љубитељи тврдог звука ће имати јединствену прилику да последњи пут чују хитове рок великана, међу којима су и „„Fireball“, „Bloodsucker“ i „Strange Kind Of Woman“, „Space Truckin’”, „Johnny’s Band“, „Uncommon Man“, „The Surprising“, „Lazy“ и многи други.

“Deep Purple” је један од најутицајнијих хард рок састава свих времена! Бенд је настао у Хертфорду 1968. године и од тада је утицао на бројне рок и метал бендове, међу којима су и Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns ’n’ Roses…

Британске рок легенде, “Deep Purple”, воде се Гинисовој књизи рекорда као „најгласнији бенд на свету“ и један су од концертно најактивнијих бендова у историји рокенрола. Бенд је 2016. године уврстан и у “Rock and Roll Hall of Fame”
“Deep Purple” се сматрају пионирима хеавy метал звука и аутори су најпознатијег рифа у историји рокенрола – Smoke on the Water” са албума “Machine Head”.

Објавили су 20 студијских и 34 концертна албума, 27 „бест-оф“ комплилација, а недавни извештаји показују да је “Deep Purple” продао преко 100 милиона копија својих албума широм света!

Улазнице у продаји од петка, 29. марта на благајни Штарк Арене, свим продајним местима Ticket Vision-а, и онлине на www.starkarena.co.rs.