УСКОРО КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА MOZZART ЕКО ПАРКА КОД ШТАРК АРЕНЕ

ПРЕДСТАВЉЕН ИНОВАТИВНИ ЕКОЛОШКИ ПРОЈЕКАТ КОЈИ ЋЕ МНОГО ЗНАЧИТИ СРПСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ
УСКОРО КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА MOZZART ЕКО ПАРКА КОД ШТАРК АРЕНЕ


Компанија Mozzart, Штарк Арена и Град Београд представили јединствени парк у овом делу Европе на коме су примењени светски еколошки стандарди комбиновани са спортско-рекреативним садржајем

Иновативни еколошки пројекат Mozzart Еко парк на коме ће бити примењени светски еколошки стандарди комбиновани са спортско-рекреативним садржајем представљен је у београдској Штарк арени. Партнери на овом веома комплексном и јединственом пројекту - компанија Моззрат, Штарк арена и Град Београд најавили су да изградња почиње половином фебруара и да парк представља значајан потенцијал унапређења укупног еколошког квалитета животне средине.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић истакао је да ће Београд изградњом Mozzart Еко парка добити нову еколошку зону и да ће грађани који живе у овом делу града уочити значајно побољшање квалитета живота.


• Компанија Mozzart са Градом Београдом има континуирану сарадњу, већ су обновили бројне кошаркашке терене, али се овим пројектом ово партнерство подиже на виши ниво. Еколошка зона која ће се простирати на готово 9000m2 , пројектована је тако да се максимално смање и неутралишу извори околног загађења и буке, а боравак и активности у парку учине квалитетнијим и здравим. Надам се да ће ово бити позитиван пример и за друге успешне привредне субјекте, ово би требало да постане правило пословања сваке велике компаније. Хвала Mozzart-у на овом парку, на свим теренима које је Београд добио, а посебно хвала што децу окрећу ка спорту, рекао је Весић.
Према његовм речима првобитно је на површини око Арене требало је да буду изграђена четири пословна торња, али је ипак одлучено да се празан простор употреби за нешто много значајније. Оживљавање овог простора квалитетним садржајима као приоритет истакао је и директор најпознатије регионалне дворане Горан Грбовић.


• С обзиром на то да се Арена налази на раскршћу многих приступних саобраћајница, основни циљ је био да се празан простор уреди као еко зона. Суштина је да то буде садржај намењен свим генерацијама и модерног карактера. Све смо то постигли и одлично се разумели са компанијом Mozzart која је одмах препознала вредност овог пројекта и уклопила га у своје будуће пословне планове на чему смо им веома захвални. Ништа од наведенога не бисмо могли да реализујемо без велике подршке Скупштине града и кабинета Градоначелника Београда као и свих релевантних градских инстутуција који су овај пројекат препознали као веома важан. Поносни смо што смо зачетници једног оваквог јединственог европског концепта парка и верујемо да ће овај простор са Mozzart Еко парком, а касније и са уређењем другог дела зелене површине Арене, бити понос свих нас и целокупне заједнице, истакао је Грбовић.

Да је Mozzart Еко парк одличан начин да ова компанија повеже спорт и здрав начин живота са екологијом, а са жељом да свим суграђанима пружи могућност боравка у оази у коју ће моћи да побегну од свакодневне гужве и градске вреве, објаснио је директор сектора у компанији Mozzart Борјан Поповић и рекао да иницирање позитивних промена у друштву компанија Mozzart доживљава као моралну обавезу.
• Компанија Mozzart ће зато велики део друштвено одговорних активности ове године усмерити управо у правцу екологије и очувања природе. Велико нам је задовољство што су нас Град Београд и Штарк арена препознали као партнера у овако великом и комплексном пројекту за целу престоницу. Иградњом Mozzart Еко парка желимо да утичемо на подизање нивоа свести свих нас да је свако ангажовање драгоцено како бисмо чували планету и покољенима је оставили у што бољем стању, закључио је Поповић.

Top