Стинг са сином на бини

 

 

На концерту у Комбанк Арени, 17. септембра, за које влада огромно интересовање, Стинг ће наступити са својим дугогодишњим сарадницима, гитаристима Доминик Милером и Руфус Милером и бубњарем Џошом Фризом док ће се као специјални гости појавити Стингов син, Џо Самнер и хармоникаш Перци Кардона из састава “The Last Bandoleros”.

Џо Самнер је Стингов син из везе са ирском глумицом Францес Томелти. У тинејџерском периоду почео је да се бави музиком, свирањем гитаре и бубњева и то након што је чуо Нирванин албум “Nevermind”. Бенд који је касније постао Fiction Plane, основао је школским другом, басистом Ден Брауном и британским гитаристом Сет Даунтом.

Соло каријеру Џо Самнер гради протеклих пет година. Док истовремено води роцк банд Фицтион Плане и пробија технолошке границе апликацијом Vyclone, Јое је одбацивао све што сматра неаутентичним.

Почињујући само са својим гласом и акустичном гитаром, он пише срчане и моћне песме које се никада не завршавају. “Сваки пут када изводим песму оставим неколико делова потпуно отвореним за импровизацију.” – изјавио је о свом стилу извођења. “Након што се песма одсвира педесет пута, мишљења сам да ће бити боља, неће остати стално иста!”.

Овај отворени став долази из његовог екстремно разног музичког искуства – од турнеја са музичарима које он буквално зове породицом (The Police, Sting) до извођача као што је Снуп Дог или певањем у модерној опера и компоновањем хитова за европске уметнике. Јое такође предаје на високо цењеним курсевима у музичким школама фокусирајући се на емотивни притисак код писања песама.
Соло деби сингл “Jellybean”  објавио је почетком ове године.
У продаји је још мало улазница за концерт Стинга, 17. септембра, и могу се набавити на благајни Комбанк Арене, Билет центра Београда као и на свим продајним местима Евентима: Дом Омладине и Ушће Шопинг центра и онлине преко сајтова:

www.kombankarena.com, www.eventim.rs

 

Top