Sting sa sinom na bini

Na koncertu u Kombank Areni, 17. septembra, za koje vlada ogromno interesovanje, Sting će nastupiti sa svojim dugogodišnjim saradnicima, gitaristima Dominik Milerom i Rufus Milerom i bubnjarem Džošom Frizom dok će se kao specijalni gosti pojaviti Stingov sin, Džo Samner i harmonikaš Perci Kardona iz sastava “The Last Bandoleros”.

Džo Samner je Stingov sin iz veze sa irskom glumicom Frances Tomelti. U tinejdžerskom periodu počeo je da se bavi muzikom, sviranjem gitare i bubnjeva i to nakon što je čuo Nirvanin album “Nevermind”. Bend koji je kasnije postao Fiction Plane, osnovao je školskim drugom, basistom Den Braunom i britanskim gitaristom Set Dauntom.

Solo karijeru Džo Samner gradi proteklih pet godina. Dok istovremeno vodi rock band Fiction Plane i probija tehnološke granice aplikacijom Vyclone, Joe je odbacivao sve što smatra neautentičnim.

Počinjujući samo sa svojim glasom i akustičnom gitarom, on piše srčane i moćne pesme koje se nikada ne završavaju. “Svaki put kada izvodim pesmu ostavim nekoliko delova potpuno otvorenim za improvizaciju.” – izjavio je o svom stilu izvođenja. “Nakon što se pesma odsvira pedeset puta, mišljenja sam da će biti bolja, neće ostati stalno ista!”.

Ovaj otvoreni stav dolazi iz njegovog ekstremno raznog muzičkog iskustva – od turneja sa muzičarima koje on bukvalno zove porodicom (The Police, Sting) do izvođača kao što je Snup Dog ili pevanjem u modernoj opera i komponovanjem hitova za evropske umetnike. Joe takođe predaje na visoko cenjenim kursevima u muzičkim školama fokusirajući se na emotivni pritisak kod pisanja pesama.
Solo debi singl “Jellybean”  objavio je početkom ove godine.
U prodaji je još malo ulaznica za koncert Stinga, 17. septembra, i mogu se nabaviti na blagajni Kombank Arene, Bilet centra Beograda kao i na svim prodajnim mestima Eventima: Dom Omladine i Ušće Šoping centra i online preko sajtova:

www.kombankarena.com, www.eventim.rs