Dani evropske baštine

Kulturno-turistička manifestacija Dani evropske baštine u okviru koje će učestovavati i Kombank Arena, održaće se od 23. septembra do 2. oktobra u Beogradu. 

Kulturno-turistička manifestacija Dani evropske baštine od 2002. godine tradicionalno se organizuju svake godine u septembru u Beogradu, kao deo velike evropske manifestacije Saveta Evrope i Evropske komisije, kojom se nasleđe promoviše kao zajednička baština evropskih naroda.

Po odluci Ministarstva kulture kao nacionalnog koordinatora programa koji će se realizovati u gradovima i opštinama u Srbiji, ove godine prihvaćena je preporuka Saveta Evrope, pa će programi biti obeleženi evropskom zajedničkom temom: „Kulturno nasleđe i zajednice – živeti s nasleđem“.

Tema se zasniva na načelima Okvirne konvencije Saveta Evrope o vrednosti kulturnog nasleđa za društvo (Faro konvencija, 2005), koja naglašava važnu ulogu koju imaju zajednice u upravljanju svojim nasleđem i okruženjem, kao i značaj kulturnog nasleđa kao resursa održivog razvoja i kvaliteta života.

Dani evropske baštine ponudiće posetiocima više od 150 besplatnih programa!

Više informacija o programima i učešću Kombank Arene, možete saznati u dokumentu ispod!