Novi dresovi košarkaške reprezentacije Srbije!

Novi dresovi koje će ženska i muška košarkaška reprezentacija Srbije nositi na kvalifikacionom turniru za Rio koji će se u Kombank Areni, održati od 4. do 9. jula, predstavljeni su javnosti.

Fenomenalan ambijent i sjajna atmosfera… U dvorištu Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“ u Beogradu, gde je odigrana prva košarkaška utakmica na prostorima Jugoslavije, u sredu uveče je predstavljena nova oprema koju će od ovog leta nositi sve ženske i muške selekcije košarkaške reprezentacije Srbije.

U prijatnom okruženju, priča je počela povratkom u prošlost više od pola veka, da bi se na košarkaškom terenu-pozornici ređali dresovi nacionalnog tima od šezdesetih godina do Svetskog prvenstva 2014, kada je Srbija bila vicešampion sveta i „uniforme“ iz 2015, u kojoj su seniorke napravile najveći uspeh u istoriji naše košarke osvajanjem evropske krune.

A onda su mladi košarkaši, u ulozi manekena, predstavili novu, redizajniranu opremu marke „Pik“, trenerke, majice… Vrhunac večeri bio je kada su kapiten ženske A reprezentacije Milica Dabović i bek seniora Nemanja Nedović izašli pred brojne zvanice u novim dresovima, u kojima će muškarci u julu igrati Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu, a dame na Olimpijskim igrama u Riju.

– Novi dres je super, a prvo što primećujem je da je dosta laganiji od prethodnog. Nadam se da ćemo u njemu uspešno predstavljati našu zemlju u verovatno najvažnijem takmičenju u našim karijerama – objasnio je Nemanja Nedović.

Utisci Milice Dabović su takođe vrlo pozitivni…

– Oduševljena sam, kao i uvek… Osvojili smo evropsko zlato u „Pik“ dresovima, ta kompanija je godinama uz nas… Srećni smo zbog toga, ono što je dobro ne treba menjati…

Brojnim zvanicama obratio se i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

– Verujem da će seniori u Beogradskoj areni obezbediti plasman na Olimpijske igre i da ćemo biti jedna od samo šest zemalja koje će imati i žensku i mušku selekciju na košarkaškom turniru u Riju. Na olimpijske igre se putuje 30. jula, navijajte za nas i verujem da ćemo se vratiti sa nekom medaljom i obradovati ljude u Srbiji – rekao je predsednik KSS Dragan Đilas.

Na kraju ovog sjajnog događaja, posle malog vatrometa, predstavljena je i kesica „Gud“ kikirikija sa slikom novog dresa reprezentacije. Prisutnima su se obratili i predstavnici sponzora, ispred „Rode“ izvršni direktor područja marketinga u kompaniji „Merkator-S“ Matija Protić i komercijalni direktor kompanije „Marbo produkt“ Mihalis Orfanudakis, kojima je predsednik Đilas uručio nove dresove reprezentacije sa njihovim prezimenima na leđima.

Ovoj svečanosti su prisustvovale mnoge poznate ličnosti iz sveta košarke, kompletna ženska reprezentacija Srbije na čelu sa selektorom Marinom Maljković, čelnici KSS, bivši reprezentativci Žarko Paspalj i Predrag Danilović…