Saopštenje organizatora koncerta Dina Merlina

Dino Merlin nije i nikada ne bi želeo da određuje, a najmanje zabranjuje šta sme, a šta ne sme da se unosi na koncert, naročito kada je u pitanju državno obeležje zemlje u kojoj gostuje. Dino takođe ne učestvuje lično u bezbednosnoj organizaciji koncerta i sve informacije o problematičnim predmetima preneo je organizator sa sastanka sa policijom, gde se takođe nijednog trenutka nije pominjala srpska zastava.

Zastave se obično stavljaju na izvestan predmet od čvrstog materijala koji spada pod predmete koji ugrožavaju bezbednost. Smatramo da svaki dobronameran čitalac vrlo lako može shvatiti koji deo obima pojma zastava može biti problematičan i da samim tim što nije navedeno ,,čije” zastave, jasno je da su zastave uzete kao oznaka za specifičan skup predmeta iste vrste. Dakle, sve zastave.

Iako ne vidimo nijedan logički utemeljen razlog da se zastava bilo koje simbolike unosi na muzički koncert, naše se obaveštenje ipak odnosilo na pitanje čisto fizičke (ne metafizičke) sigurnosti i bezbednosti u slučaju zastava sa čvrstim držačima.