Штарк арена

23.02.2017

Мала хала Комбанк арене коначно у функцији

arena5_v.jpg

Мала хала Комбанк арене коначно у функцији

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник Скупштине града Никола Никодијевић обишли су Комбанк арену, велику салу, где се врше припреме за Европско првенству у атлетици у дворани које ће се одржати од 3. до 5. маја, а потом и малу салу чија је реконструкција управо завршена.

Синиша Мали је истакао да је остало још само седам дана до почетка највеће спортске манифестације у граду у овој години, а то је Европско првенство у атлетици у дворани.

– Комбанк арена је потпуно спремна, направили смо мало чудо, атлетску стазу на  три и по метра изнад земље где је прошле године био базен. Показујемо да и најтеже задатке можемо да урадимо и да испунимо сва обећања која смо дали. Београд ће бити домаћин више од 800 атлетичара, а очекујемо и хиљаде људи из иностранства, као и целе Србије. То је сјајна прилика за промоцију Београда и спорта, и очекујем да ћемо бити одлични домаћин – рекао је Синиша Мали.

Он је посебно поносан на изглед мале хале која десет година није била у функцији, а сада је овде створена прилика за младе да овде тренирају и постану нови шампиони.

 – Након овог великог такмичења халу дајемо на коришћење малим спортовима у Београду, клинцима и клинцезама Новог Београда и целог града – рекао је градоначелник који је позвао грађане из Београда, Србије и региона да посете ову манифестацију и да уживају са најбољим атлетичарима Европе.

Никола Никодијевић је истакао да је Београд постао лидер у организацији спортских такмичења у региону и читавој Европи, као и да је ово првенство једно у низу такмичења која се организују у нашем главном граду.

– Мала дворана у Комбанк арени никада није стављена у функцију и сада је по први пут функционална. На тај начин повећавамо капацитет за бављење спортом деце у Београду. Има 1.800 квадратних метара, у њу могу стати три кошаркашка терена, два тениска терена – рекао је Никодијевић.

Он је најавио да нас у будућности чека Final four у баскету, а како је рекао, Град Београд очекује тендер за ново име наше дворане.

– Очекујемо, с обзиром на велики број манифестација, да ће у 2018. години Арена по први пут бити и рентабилна. Повећањем капацитета и са новим спонзором моћи ће да издржава саму себе. Тиме ћемо још једно градско предузеће „ставити на ноге” – истакао је председник београдског парламента.

Догађају су присуствовали и Веселин Јевросимовић, председник Атлетског савеза Србије, Слободан Бранковић, генерални секретар Атлетског савеза Србије и директор предузећа „Атлетика 2017”, Ђорђе Милутиновић, директор Комбанк арене, Славко Гак, в.д. секретара за спорт и омладину, и Драгољуб Кочовић, в.д. подсекретара за спорт и омладину.

 

 

Сервиси

Желите ли да примате наш е-билтен?
Будите први који ће сазнати новине у
ШТАРК АРЕНИ.
УКУЦАЈ СВОЈУ е-маил АДРЕСУ.


Град Београд

Сва права задржана © 2018 Stark Arena
Услови коришћења wеб портала