Штарк арена

26.10.2016

Финални турнир Евролиге 2018 у Комбанк Арени

Ugovor_photo.JPG

Званично је објављено да ће Београд бити домаћин финалног турнира Евролиге у мају, 2018. Године. Најбоља четири кошаркашка тима Европе, надметаће се у Комбанк Арени за шампионску титулу.

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник Евролиге Ђорди Бертомеу потписали су данас у Старом двору уговор којим је Београду додељена организација финалног турнира Евролиге 2018. године. 

Мали је том приликом рекао да је ово је велика и важна вест за све љубитеље кошарке и спорта, али и за све грађане Београда и Србије. 

– Вероватно сам у овом тренутку најпоноснији градоначелник у Европи, пошто су очи кошаркашке јавности целе Европе упрте ка Београду. Четири најбоља европска клуба ће се 2018. године борити у нашем граду за титулу првака Европе. Све ово се уклапа у нашу стратегију и обећање које смо дали – да ћемо од Београда направити метрополу спорта и центар спорта у региону. То обећање смо на овај начин испунили. Као што је и господин Бертомеу нагласио, многи су од 2002. године покушавали да доведу финални турнир Евролиге у Београд, али нису успели, што је нама пошло за руком – истакао је градоначелник. 

Он је додао је да је још 2014. године, на финалном турниру АБА лиге, упознао Ђордија Бертомеуа, те да су још тада разговарали о могућности да се Београд кандидује за организацију финалног турнира Евролиге. 

– Преговори нису били лаки и морам да кажем да без подршке председника Владе Републике Србије Александра Вучића и његовог инсистирања, сигурно не бисмо били домаћини овог турнира. Због тога је ово заједнички успех Владе Републике Србије и Града Београда, а заједно ћемо радити и на организацији турнира, у корист свих грађана Београда и Србије. Наша је жеља да Београд сваке године буде домаћин бар једног великог међународног спортског такмичења. Ове године смо имали Европско првенство у футсалу и Европско првенство у ватерполу, наредне године ћемо бити домаћини Дворанског првенства Европе у атлетици, а 2018. године ћемо имати финални турнир Евролиге – истакао је Мали. 

Градоначелник је оценио Београд на овај начин потврђује доминантан положај у региону и захвалио свима који су учествовали у организацији ових догађаја.

– Србија је земља кошарке, Београд је град кошарке и ја ћу господину Бертомеу обећати да ће Београд бити домаћин најбољег финалног турнира који је до сада одржан. Посебна захвалност за људе из Града Београда, пре свега секретару за спорт Славку Гаку и члану Градског већа Драгомиру Петронијевићу, који су неколико пута били у Барселони на тешким преговорима. Још једном желим да искажем захвалност на поверењу које нам је указано додељивањем организације овако великог и важног догађаја – рекао је Мали.  

Он је подсетио на Партизаново освајање Евролиге 1992. године, изразивши наду да би било сјајно када би 2018. српски клуб поново дошао до европског трона. 

– Биће нам велико задовољство да будемо домаћини великом броју навијача, великом броју људи који долазе у градове у којима се одржава финални турнир Евролиге. То је велика прилика за промоцију Београда и Србије, како медијски тако и туристички. Још једном хвала на поверењу које ћемо сигурно оправдати – закључио је Синиша Мали

Први човек Евролиге је рекао да је велико задовољство бити у Београду, као и да напори Београда да добије организацију финалног турнира трају још од 2002. године.  

– Од тада је много људи инсистирало да Београд добије организацију финалног турнира, али морам да кажем да за све у животу постоји право време. Ово је било право време да Београд добије организацију најзначајнијег турнира у европској клупској кошарци. Људи из Црвене звезде, председник Небојша Човић и директор Давор Ристовић, помогли су нам у овом процесу. За нас су текућа и предстојећа сезона Евролиге веома важне, јер је промењен формат такмичења. Сваки град који је домаћин финалног турнира добија максималну медијску пажњу, што је веома битно. Прошле године, Берлин је био више од 600 сати на телевизији у више од 200 земаља. Београд има одличну дворану, „Комбанк арену” и радујемо се организацији турнира 2018. године – рекао је Бертомеу. 

 

 

 

 

Сервиси

Желите ли да примате наш е-билтен?
Будите први који ће сазнати новине у
ШТАРК АРЕНИ.
УКУЦАЈ СВОЈУ е-маил АДРЕСУ.


Град Београд

Сва права задржана © 2018 Stark Arena
Услови коришћења wеб портала