Штарк арена

Chick_Corea_baner_570x140.jpg

Назад на догађаје
1.07.2017.

Chick Corea Elektric Band

Музика

Легендарни састав предвођен једним од култних џез пијаниста, Chick Corea Elektric Band гостоваће у Комбанк Арени, 1. јула 2017. године.Ова ексклузивна турнеја део је прославе Чиковог  75. рођендана коју чини пуна година креативне авантуре а која ће кулминирати двомесечним наступима у чувеном њујоршком  Blue Note Jazz Clubu.

Chick Corea Elektric Band је један од неколицине џез ансамбла који су истински унели револуцију у уметничку форму. Њихов истоимени деби албум из 1985. године, дошао је као гром из ветра неба, спајајући џез, рок, латино и фанк са звучним изумима који и даље звуче футуристички.

Ово је квинтет класичног састава – Chick Corea на клавиру, Dave Weckl на бубњевима, John Patitucci на басу, Eric Marienthal на саксофону, Frank Gambale на гитари – који је произвео неприкосновени низ албума у 1980-тим. Ударци њиховог утицаја огледају се од хип хопа преко ЕДМ-а до најбитнијих џезера данашњице попут Snarky Puppyja.

Chick Corea достигао је култни статус на музичкој сцени. Клавијатуриста, композитор и вођа бенда, ушао је у џез “Hall of Fame” и НЕА Jazz Master, један је од највише номинованих уметника у историји Grammy награда са чак 63 номинација и освојена 22 признања као и одређени број Латино награда. Од класичног стила до авангарде, бибапа до џез-рок фјужн, дечијих песама до камерних и симфонијских дела, Chick је додирнуо запањујући број музичких база у каријери поигравајући се са бендовима који разбијају жанрове.

Ипак, Chick никада није био продуктивнији него у 21. веку било да свира акустични клавир или електричне клавијатуре, води више бендова, изводи соло или сарађује са значајним музичким именима. Три пута ове деценије номинован је за “Уметника године” у DownBeatu а и даље га држи неуморни стваралачки дух који се стално обнавља кроз његову уметност. Као што је NewYork Times једном написао, он је “светиљка узавреле и вечне младости.”

Улазнице за ексклузивни концерт ограниченог капацитета Chick Corea Elektric Band који ће се одржати 1. јула у Комбанк Арени су у продаји.

Организатор: Arena Beograd
 Март 2018 
ПУСЧПСН
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Сервиси

Желите ли да примате наш е-билтен?
Будите први који ће сазнати новине у
ШТАРК АРЕНИ.
УКУЦАЈ СВОЈУ е-маил АДРЕСУ.


Град Београд

Сва права задржана © 2018 Stark Arena
Услови коришћења wеб портала