Штарк арена

570.png

Назад на догађаје
19.11.2016.

БИЈЕЛО ДУГМЕ - РАСПРОДАТ

Музика

На врхунцу своје најуспешније турнеје у више од четрдесет година дугој каријери – Бијело дугме коначно стиже у Београд! АЗ Продукција има част и задовољство да саопшти да је београдски концерт Бијелог дугмета заказан за 19. новембар у Комбанк арени. Биће то јубиларни двадесет пети сусрет највеће југословенске групе са Београђанима и нова прилика да заједно запевамо све оне песме које су обележиле последње четири деценије у популарној култури – „Тајну везу“, „Лажеш“, „Ђурђевдан“ и друге. Концерт ће трајати два сата и тридесет минута, а Горан Бреговић, Ален Исламовић и Младен Војичић Тифа гарантују најбољу забаву у граду!

Карте у продаји од понедељка 19.09.2016. на благајнама Евентима и у пословницама Рајфајзен банке.

Специјални попуст за одређени број улазница до 01.10.2016.

Бијело дугме је највећа балканска рок група и најважнија појава у култури Југославије у последњој четвртини двадесетог века. У једној социјалистичкој култури која је стидљиво тражила свој пут изван заданих оквира вредности, били су појава управо превратног значаја. Промовисали су неопходност талента, нужност аутентичности, важност става, потребу за потпуном посвећеношћу, висок професионални ниво и модерно паковање. Били су најмасовнији уметнички концепт Југославије и први масовни концепт који није финансирала држава. Током целе каријере имали су уз себе бескрајну љубав публике, константну завист колега и подељену наклоност естаблишмента. 

Били су најбољи бенд источно од Лондона и једини доказ да је аутентична рокенрол каријера изван енглеског језика уопште могућа. Постојали су петнaест година (1974-1989), и за то време објавили девет студијских и три концертна албума које је време потврдило. Поставили су стандарде у индустрији забаве и непрекидно их помицали напред.

Бијело дугме је данас мултимедијална збирка емоција, мозаик комадића среће и туге, ДНК нашег пређеног емотивног пута.

Поводом четрдесетог рођендана Бијелог дугмета, на светској турнеји „Ко не полуди, тај није нормалан“ Горан Бреговић, Ален Исламовић, Младен Војичић Тифа и Оркестар за свадбе и сахране изводе хитове Бијелог дугмета, али и неке од највећих хитова Бреговићеве соло каријере („Месечина“, „Калашњиков“, „Гас гас“ и друге). Сем песама из времена кад је Исламовић био певач групе („А и ти ме изневјери“, „Те ноћи кад умрем, када одем, кад ме не буде“, „Ружица си била, сада више ниси“, „Хајдемо у планине“, „Ђурђевдан“ и других), Бреговић, Исламовић и Тифа изводе и песме настале у  и у раним периодима.  („Не спавај, мала моја, музика док свира“, „Има нека тајна веза“, „Сви марш на плес“).

Турнеја је почела 14. јуна концертом у Љубљани, а затим су уследили наступи у преко четрдесет пет градова широм света. Предвиђено је да турнеја траје  три године и да обухвати шездесет градова од Аљаске до Аустралије.

Организатор: AZ PR PRODUCTION
 Фебруар 2018 
ПУСЧПСН
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28     

Сервиси

Желите ли да примате наш е-билтен?
Будите први који ће сазнати новине у
ШТАРК АРЕНИ.
УКУЦАЈ СВОЈУ е-маил АДРЕСУ.


Град Београд

Сва права задржана © 2018 Stark Arena
Услови коришћења wеб портала