Штарк арена

CIRQUE_ELOIZE_570x140_veliki.jpg

Назад на догађаје
26.04.2014. - 27.04.2014.

CIRQUE ÉLOIZE - SAVA CENTAR

Забава

Узбудљиве циркуске акробације и урбани плес који доноси Cirque Éloize у својој представи "iD" представиће се по први пут публици у Србији. Овај шoy за све генерације, режирао је Jeannot Painchaud као спој високе продукције, циркуских вештина, уличног плеса и хип хопа. Представа "iD" ће се приказивати у Сава Центру 26. и 27. априла. Cirque Éloize је од недавно део чувене трупе Cirque du Soleil® .

Замена улазница за Сава Центар на дан догађаја вршиће се на инфо-пулту Сава Центра сат времена пре почетка догађаја, а до тада на билетарници Комбанк Арене. Од момента оснивања компаније 1993. године, Cirque Éloize је постао светски лидер у примењеној циркуској уметности. Захваљујући иновативној продукцији, компанија се специјализовала за креирање представа које комбинују циркуску уметност са позориштем, плесом и музиком на оригиналан начин.

На савременој сцени са сценографијом која представља урбано окружење, 15 акробата и извођача наступа уз иновативне мултимедијалне приказе као и музику у рок и електронском жанру коју су стварали композитори Jean-Phi Goncalves и Alex McMahon. У Cirque Éloize "iD" акробатска дисциплина је комбинована са енергичним хип хоп и урбаним плесом дајући свежу и високо-енергетску дозу модерном циркусу.

Директор представе, Jeannot Painchaud је изјавио: "Велико нам је задовољство што ћемо ову урбану причу испуњену бојама, страшћу и енергијом донети у Београд по први пут. У складу са традицијом компаније у представи iD поново комбинујемо различите уметничке форме - овог пута урбани плес - како бисмо његову енергију убризгали у акробатске наступе. Замислите две супарничке групе које деле исти јавни простор у центру града покушавајући да искажу сопствене iDentitete и inDividualnost и добили сте iD."

Од када је представа кренула на турнеју 2010. године добила је сјајне критике и од публике и од критичара.

The Toronto Star је написао: Нигде нећете наћи представу са више енергије која ће вам зауставити дах као што је то iD", док је The Boston Globe коментарисао: Задивљујуће! Вече које се памти са покретљивом музиком и експлозивним плесом!" Како бисмо поједноставили описе, Montreal Gazete описала је као "West Side прича прелази у хип хоп циркус". После недавног гостовања у Дубаију, Gulf News је написао: "Cirque Eloize iD prosto hipnotiše!"

Cirque Éloize's iD је режирао Jeannot Painchaud. Сценографију, илустрације и видео пројекције креирао је Robert Massicotte у сарадњи са Alexis Laurence. Музику су компоновали Jean-Phi Goncalves и Alex McMahon а за светло је поверено Nicolas Descoteaux. Krzysztof Soroczynski је осмислио акробатске тачке. Уметнички допринос представи iD дао је и Mourad Merzouki.

O CIRQUE ÉLOIZE

Од оснивања компаније 1993. године, Cirque Éloize представља своју иновативну природу кроз позориште и хуманост. Комбинујући циркуску уметност са позориштем, плесом и музиком на оригиналан начин, позиционирали су се у центру нове циркуске уметности. Са десет оригиналних представа, Cirque Éloize одржао је преко 4000 наступа у 440 градова, у 40 земаља широм света. Компанија је присутна и на међународним фестивалима и освојила је велики број престижних награда међу којима су 12 медаља и признања на Festival Mondial du Cirque de Demain у Паризу. За потребе турнеја развили су прилагодљиве программе свим просторима. До данас је одиграно више од 1300 таквих специјалних програма. Cirque Éloize је тренутно са две представе на турнеји. iD и CIRKOPOLIS.

Организатор: Aрена Београд
 Фебруар 2018 
ПУСЧПСН
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28     

Сервиси

Желите ли да примате наш е-билтен?
Будите први који ће сазнати новине у
ШТАРК АРЕНИ.
УКУЦАЈ СВОЈУ е-маил АДРЕСУ.


Град Београд

Сва права задржана © 2018 Stark Arena
Услови коришћења wеб портала