Штарк арена

doris_dragovic_570x140_veliki.jpg

Назад на догађаје
14.02.2014.

ДОРИС ДРАГОВИЋ

Музика

Дорис Драговић, једна од најбољих вокалних солисткиња са простора бивше Југославије, одржаће два велика солистичка концерта под називом МАЛО МИ ЗА СРИЋУ ТРИБА, 14. фебруара у Комбанк  Арени и 8. марта у Спенсу.Претходних 30 година Дорис Драговић је одушевљавала својим песмама и појавом. Њену богату каријеру обележили су бројни албуми, наступи на фестивалима, као и два наступа на песми Евровизије.

Љубитељи добре музике Дорис Драговић сврставају у звезде чији сјај не бледи и које су увек на врху али никада нису биле део типичног естрадног света. Након великог хита „Жељо моја" са којим је представљала Југославију на песми Евровизије 1986. године, њена каријера ишла је узлазним током. Ређали су се песме и албуми који су носили етикете „златна", „дијамантска", „платинаста", велике турнеје и концерти.

Родила се 1961. године у Сплиту, а већ као десетогодишњакиња је била одушевљена сплитским фестивалом и музичким величинама попут Габи Новак, Терезе Кесовије и других, што јој је помогло да открије свој пут и одлучно њиме крене. На тавану куће у којој су живели њени бака и дека чувале су се балетске ципелице и позоришни костими, који су припадали бакиној сестри, балерини Ане Роје. Љубав према светлима позорнице родила се управо тамо.

На сцену је изашла 1981. године, искористивши прилику да запева у групи "Море", у којој су пре ње главни вокал певали Оливер Драгојевић и Мери Цетинић. У свет музике увели су је Слободан Ковачевић и Теди Спалато, тадашњи лидери групе у којој је остала до 1986. године када креће њена солистичка каријера.

Сарадња са Зринком Тутићем довела ју је на тадашњу Југовизију са песмом "Жељо моја", која јој је донела победу и на евровизијском такмичењу у норвешком Бергену, 11. место.

Деведесетих година изашли су њени највећи хитови, а на бројним фестивалима забежила је високе пласмане и мноштво награда, чиме је постала једна од највише награђиваних  певачица.

Са песмом "Марија Магдалена" 1999. године победила је на Дори и отпутовала на Евровизију у Јерусалем, где је освојила високо четврто место. Након Евросонга изашао је албум "Крајем вијека" који је представио једну нову Дорис, са нешто бржим и комерцијалнијим песмама. Настављајући у поп-данце маниру, уследио је албум "Лице", а 2001. године великим концертом у Смарагдној дворани загребачког хотела "Еспланаде" прославила је 20 година естрадног рада. Заједно са пријатељима и колегама који су је пратили кроз њену каријеру певала је своје најлепше песме, а публици потом поклонила  албум "Дорис, с љубављу", састављен од најлепших балада.

Албум "Мало ми за срићу триба" издала је крајем 2001. године, вративши се свом препознатљивом стилу, медитеранском звуку који најбоље оцртава њен сензибилитет и одговара њеном вокалу и темпераменту.

Са издавачком кућом Даллас рецордс 2009. године склапа ексклузиван уговор и објављује албум „Ја вјерујем". Са њега се издвајају баладе као што су „Добра вечер добри људи," „Ја вјерујем" и др.

Иако су медији желели да је стално прате, Дорис Драговић је више од деценије била повучена од јавности не дајући интервјуе и изјаве на тему свог професионалног и приватног живота.  "Моји аргументи за постојање на сцени су чисто умјетничке природе."- изјавила је Дорис Драговић и додала: „ У што су тежем облику били, то је био већи изазов. Људи су тако и судили о мени. Али, сцена је само моја улога, то нисам ја".

О свом периоду паузирања са јавне сцене, Дорис је рекла :„Рекла бих да је, дакле, моју посљедњу деценију обиљежило сазријевање и лијепо путовање према мудрости. Наизглед небитне ствари на које се више и не осврћемо, заправо су сам живот... Људи, савјест, љубав, вријеме. Не могу сабрати проживљени дан ако живим пребрзо. Зато ми треба одмак од вреве, гужве, безглаве и безразложне журбе, па их и не подносим. Ја заиста живим чињеницу да ‘ми мало за срићу триба' - а људи, љубав, савјест, вјера, вријеме које имам су моје стварно богатство."

Крајем прошле године а после више од 10 година паузе на наговарање бројних обожаваоца, Дорис Драговић је одржала велики солистички концерт у Дворани Ватрослав Лисински који је био распродат до последњег места.

У Комбанк Арени и Спенсу, Дорис Драговић пружиће изврсну интерпретацију праћену одличним музичарима и подсетити публику на песме као што су „Жељо моја", „Марија Магдалена", „Анђео Габријел", „Мало ми за срићу триба" и многе друге који су обележили њену 30 година дугу каријеру.

Улазнице за концерт у Комбанк Арени који ће се одржати 14. фебруара и концерт у Спенсу, 8. марта, биће у продаји од сутра, четвртка 14.11. по ценама од 1500 до 2900 динара на свим продајним местима КС Евентима као и на благајнама: Комбанк Арене, Билет центра Београда, Дома омладине, "Ушће" шопинг центра и путем сајтова: www.kombankarena.com и www.eventim.rs

Doris Dragović „Željo moja" - Pesma Evrovizije 1986. godine

http://www.youtube.com/watch?v=WEuLVcmDhc8

Doris Dragović „Malo mi za sriću triba"

 http://www.youtube.com/watch?v=-c4cSR403Ec

Doris Dragović „Marija Magdalena"

http://www.youtube.com/watch?v=x2oIkF3sQtE

Организатор: Arena Beograd
 Март 2018 
ПУСЧПСН
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Сервиси

Желите ли да примате наш е-билтен?
Будите први који ће сазнати новине у
ШТАРК АРЕНИ.
УКУЦАЈ СВОЈУ е-маил АДРЕСУ.


Град Београд

Сва права задржана © 2018 Stark Arena
Услови коришћења wеб портала