Штарк арена

Peter_Gabriel_570x140_veliki.jpg

Назад на догађаје
5.10.2013.

PETER GABRIEL

Музика

Светска поп легенда, аутор хита "Sledgehammer" који је ушао у историју као најизвођенији видео свих времена, PETER GABRIEL, наступиће у Комбанк Арени, 5. октобра. Организатор концерта, светска продукција Live Nation, премешта наступ PETER GABRIEL из Загреба у Београд.У част прославе 25 година од објављивања свог албума "So", Peter Gabriel ће извести у целости овај албум на концертима широм Европе 2013. 

"Песме су вечне...Габриел је створио пријемчив поп албум који је и даље невероватан" (4/5 Q Magazine)

"Сваки колекционар албума морао би да има примерак овог Peter Gabrielovog соло албума."  5/5The Sun

"So" је највећа зверка светског попа."  8/10 Uncut.

Након недавног објављивања реиздања албума "So" хваљеног од публике и критике, као и након успешних наступа по Северној Америци, Петер Габриел спреман је да турнеју "Back To Front" донесе и у Европу. Габриел ће у Комбанк Арени наступити са оригиналном поставком свог "So" бенда, даће пресек најбољих делова своје каријере као и извести све песме са албума "So".

Објављен 1986.г. "So" је постао један од албума који је обележио музичку еру и освојио низ међународних признања. Само у САД-у, албум је продат у 5 милиона примерака и донео велики хит 'Sledgehammer' који је и дан данас најизвођенији видео у историји емитовања МТВ-програма. Само годину дана пре тога, када је Петер у фебруару 1985. године почео да ради на овом албуму, петом у његовој каријери, није ни слутио колики ће експлозиван и трајан утицај оставити на поп музику.

Албум "So" обилује хитовима као што су 'In Your Eyes' песма која је обележила филм Cameron Crowea 'Say Anything', незабораван дует са Kate Bush 'Don't Give Up' као и сарадњом са низом угледних музичара као што су Lori Anderson, Stewart Copeland, Daniel Lanois, Jim Kerr, Bill Laswell и Nиle Rodgers.

Описујући стварање албума на својој wеб страници Габриел је изјавио:

"Мислим да смо знали и тада да је албум одличан. Нисам био непознат уметник, иза мене су били хитови попут Shock The Monkey, Games Wиthout Frontиers и Solsbury Hиll, али након сваког хита намерно бих се повукао у сенку. 'So' је означио крај идеје да будем неки тип култног уметника са ивице музичких кругова, поготово у Америци. Више није било опције да засијам па да се одмах сакријем у сенци."

Јубилеј од 25 година од издања албума "So" пружа могућност публици да истражи како је албум настао, животне приче које се крију иза сваке песме, увиди како су песме са годинама сазревале и еволуирале а све то у изванредном наступу уживо.

"Време оставља неизбрисив печат на свему. Када се окренете уназад више не можете проживети прошлост, али можете кружити око ње, отварати старе успомене и повремено ухватити мирис неког места где сте живели." (Петер Габриел)

Улазнице за концерт у Комбанк Арени, 5. октобра биће у продаји од петка, 06. септембра по ценама од 2900 до 5500  динара и могу се наћи на свим продајним местима ЦС Евентима као и на благајнама: Комбанк Арене, Билет центра Београда, Дома омладине, "Ушће" Шопинг центра и путем сајтова: www.kombankarena.com и www.eventиm.rs

Замена улазница за купце из Србије  се врси искључиво на благајни Комбанк Арене до 9.9. – 23.9.2013 године.Рефунд је могућ само на продајном месту где је улазница купљена, тј није могућ на благајнама  ЦС Евентима Србија.

 

"Back To Front" турнеја стартовала је у Америци почетком 2012. године и добила фантастичне критике и од фанова и од музичара. Peter Gabriel поновно је окупио стару поставку бенда тако да ће уз њега на турнеји наступати; чаробњак на басу Tony Levin, гитариста David Rhodes, клавијатуриста David Sancious и бубњар Manu Katche.

 "Било је врло чудно а тако познато, када смо се поновно окупили. Занимљиво је како се односи само настављају, без обзира колико је времена прошло, једино се чини да смо сада мало мудрији. Али не бих се ни у то кладио." - изјавио je Peter Gabriel.

 ПЕТЕР ГАБРИЕЛ биографија:

Петер Габриел је енглески музичар, певач и текстописац који се прославио као флаутиста и певач у популарном прогресивном рок бенду Genesis. После одласка из Genesisa 1975. године, развио је успешну соло каријеру објавивши седам студијских албума, музику за филмове "Birdy", ‘The Last Temptation of Christ' и ‘Rabbit Proof Fence' као и компилације и албуме уживо.

Његова обилна музичка каријера награђена је са више Grammy признања а одговоран је и за оснивање светског WOMAD фестивала. За време своје каријере освојио је 3 Brit Awards, 6 Grammya i 13 МТВ награда за најбоље видео спотове. На 57. годишњој BMI (Broadcast Musиc, Inc) церемонији у Лондону награђен је признањем за утицај на генерације музичких уметника. Добитник је и Polar Music Prize 2009. године а 2010.г. је као члан Genesisa ушао у Rock and Roll Hall of Fame.

Peter Gabrиel је и један од оснивача организације за људска права Wиtness.org 1989. године а затим, 2007. године заједно са Sir Richard Bransonom основао је Elders.org коју је отворио Nelson Mandela. Престижним признањем Man of Peace коју додељују The Nobel Peace Laureates, награђен је 2006. године. У скорије време, Петер Габриел је усмерен на продукцију и промоцију светске музике путем дигиталних канала за дистрибуцију.

www.petergabriel.com

www.facebook.com/petergabriel

https://twitter.com/#!/itspetergabriel

Организатор: Live Nation
 Март 2018 
ПУСЧПСН
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Сервиси

Желите ли да примате наш е-билтен?
Будите први који ће сазнати новине у
ШТАРК АРЕНИ.
УКУЦАЈ СВОЈУ е-маил АДРЕСУ.


Град Београд

Сва права задржана © 2018 Stark Arena
Услови коришћења wеб портала