Штарк арена

2cellos_570x140_veliki.jpg

Назад на догађаје
28.12.2012.

2CELLOS

Музика

Млади, талентовани, забавни и јединствени дуо који чине виолончелисти Лука Шулић и Стјепан Хаусер, 2CELLOS, после бројних наступа широм света, одржаће концерт и у Београду, у Сава центру, 28. децембра.Управо је објављен најновији видео 2Cellos који су заједно са Стивом Вајом, који је наступао 30. октобра у Комбанк Арени, снимили за песму „Highway 2 Hell". Ово је први сингл са најновијег албума младих виолончелиста Стјепана Хаусера и Луке Шулића „IN2ITION" који ће бити објављен у јануару 2013. године.

Атрактиван наступ и одлична увежбаност хрватског дуа достигла је метеорски успех и велику популарност након што су на „You Tube" поставили своје извођење песме "Smooth Criminal" Мајкла Џексона. За само неколико недеље, видео је постао сензација на интернету са преко 5 милиона прегледа и донео им је потписивање уговора са издавачком компанијом Sony Masterworks али и позив Елтона Џона да му се придруже на светској турнеји.

Уследила су бројна појављивања у најгледанијим телевизијским емисијама а гостовали су и код чувених америчких водитеља као што су Џеј Лено и Елен Диџенерис. Код Елен су у року од пола године наступили чак два пута.

Почетком ове године као специјални музички гости, наступили су у хит ТВ серији GLEE u epizodi посвећеној Мајклу Џексону. Ово је био први пут да је у популарној серији наступио неки инструментални дуо. Песма "Smooth Criminal" у аранжману 2CELLOS са глумцима Грантом Гастином и Најом Ривера остварила је одличан успех нашавши се у првих 10 песама на Билбордовој листи.

Лука Шулић и Стјепан Хаусер свирају на виолончелу од детињства. Студије су завршили 2011. - Лука је дипломирао на чувеној Royal Academy of Music у Лондону а Стјепан на Royan Northern College of Music у Манчестеру.

Лука је самостално наступао у бројним, светски познатим дворанама као што су лондонска "Wigmore Hall", амстердамски "Concertgebouw", бечки "Musikverein" и "Konzerthaus". Освојио је велики број међународних награда међу којима су прва и специјална награда на ВИИ Међународном чело такмичењу "Lutoslawski" (Варшава 2009.)

Стјепан је такође наступао широм света. Поред европских земаља, обишао је и Јужну Африку, Нови Зеланд, Америку. Последњи је ученик чувеног Мстислава Ростроповича (Мстислав Ростроповицх). За кратко време, освојио је 21 прву награду на међународним и националним такмичењима и два пута наступао за Принца Чарлса у Бакингемској палати.

Недавно су наступили на концерту RHCP у Загребу. Иако планирани као предгрупа, неочекивано им се на наступу, током песме "Back иn Black" придружио члан Пеперса Чед Смит а затим су са целим бендом одсвирали "Californication". Пред две недеље, наступили су на хуманитарном концерту Peace On Day у Wembley aрени са Елтоном Џоном и Џејмсом Морисоном који је водио глумац Џад Лоу (Jude Law).

Ови млади, забавни и талентовани музичари објавили су свој први албум "2CELLOS - Luka Sulиc & Stjepan Hauser" (Sony Classical/Menart). Међу 12 песама налазе се обраде хитова попут "Smells Like Teen Spirit" (Nirvana), "With Or Without You" (U2), "Welcome To The Jungle" (Guns n' Roses), "Smooth Criminal" (Michael Jackson), "The Resistance" (Muse), "Use Somebody" (Kings of Leon) i "Viva La Vida" (Coldplay) које ће се чути и у Сава центру, 28. децембра.

Тренутно су на турнеји са Елтоном Џоном кроз Аустралију и Кину а у паузама имају и соло концерте.

Улазнице по ценама од 1500, 2200, 2500, 2800 и 3300 динара су у продаји.

2 CELLOS - SMOOTH CRIMINAL

http://www.youtube.com/watch?v=jjOQac1vOEc

2 CELLOS - RHCP "CALIFORNICATION"

http://www.youtube.com/watch?v=feU5cJPxT8k

Организатор: Adria Entertainment & Кombank Arena
 Март 2018 
ПУСЧПСН
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Сервиси

Желите ли да примате наш е-билтен?
Будите први који ће сазнати новине у
ШТАРК АРЕНИ.
УКУЦАЈ СВОЈУ е-маил АДРЕСУ.


Град Београд

Сва права задржана © 2018 Stark Arena
Услови коришћења wеб портала