Штарк арена

cranbberies_570x140_veliki.jpg

Назад на догађаје
4.12.2012.

THE CRANBERRIES

Музика
Ирски поп рок бенд THE CRANBERRIES вратио се на светску музичку сцену великом турнејом у оквиру које ће по прву пут наступити и у Београду, 4. децембра.  

Обавештавамо вас да ће концерт групе THE CRANBERRIES заказан за 4. децембар у Комбанк Арени, бити премештен у Халу Спортова на Новом Београду.

До промене места одржавања долази због одржавања Европског првенства у рукомету за жене које је поверено нашој земљи а које ће се од 4. до 16. децембра одржавати у Комбанк Арени.

Купљене улазнице за концерт групе THE CRANBERRIES важиће и за Халу Спортова.

 Комбинујући мелодије гитарског индие попа са звучном текстуром касних 80.-тих уз додавање келтског прелива, Cranberries је постала једна од најуспешнијих група раних 90.-тих. Предвођена певачицом Долорес О'Риордан чији је продорно моћан глас главно обележје групе, Cranberries избија на врх музичке сцене баладом "Linger" 1993. године. Деби албум "Everybody Else is Doing It, So Why Can't We?" наставља међународни успех песме "Linger" а и наредни, "No need to Argue" из 1994. године разбија рекорде продаје у више милиона копија и избацује више хитова.

Cranberries jе до сада продао преко 15 милиона примерака само у Америци. Четири албума нашли су се међу топ 20 на Биллбордовој листи најбољих 200 албума свих времена (Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?No Need to ArgueTo the Faithful Departed i Bury the Hatchet) као и осам песама међу топ 20 ("Linger", "Dreams", "Zombie", "Ode to My Family", "Ridiculous Thoughts", "Salvation", "Free to Decide" I "Promises").

После шестогодишње паузе, бенд се враћа на музичку сцену објављивањем шестог албума "Roses" у фебруару ове године и поласком на светску турнеју у оквиру које ће наступити и у Комбанк Арени, 4. децембра.

Cranberries су настали у Ирској, граду Limericku, 1989. године. Браћа Hogan, гитариста Noel Hogan и басиста Mike Hogan и бубњар Fergal Lawler, основали су бенд а затим објављују конкурс за композитора и текстописца на који се пријављује певачица Dolores O'Riordan са грубом верзијом песме "Linger". Убрзо снимају демо и продају га широм Ирске. После продатих 300 копија, смишљају себи назив Cranberries и шаљу демо са раним верзијама песама "Linger" и "Dreams" издавачким компанијама широм Велике Британије.

Деби албум излази у пролеће 1993. године који предводи сингл "Dreams". Ни албум ни сингл нису одмах постигли успех. На лето и јесен крећу на америчку турнеју као предгрупе бендовима Suede и The The. Одлични живи наступи доводе их до MTV-a где песма "Linger" добија велику ротацију. До краја године, сингл постаје прави хит. Улази међу топ 10 америчких листа а албум достиже двоструко платинасти тираж. Почетком 1994. пробијају се и на британске листе а до лета избија на прво место.

Исте године на јесен, објављују други албум "No Need to Argue" који долази на шесту позицију америчких листа и остварује још већу продају од претходног. До краја године достиже троструко платинасти тираж избацујући број један рок хит "Zombie" као и песму "Ode to My Family".

На трећем албуму "To the Faithful Departed" сарађују са продуцентом Aerosmitha, Bruce Fairbairnom. Као резултат излази доста јачи и више роцком орјентисан албум. До пролећа 1996. године, албум долази до шесте позиције топ листа али први сингл "Salvation" избија на прво место листе Модерн Рокс. Током јесени 1996. године, бенд отказује аустралијску и европску турнеју изазивајући гласине да ће Долорес О'Риордан кренути са соло каријером.

Четврти студијски албум "Bury the Hatchet" објављују 1999. године а први сингл "Prommises" биће и једини са овог албума који је избачен на америчко тржиште. Албум је дошао до 7 позиције у Британији и 13 на америчкој листи где је остварио златни тираж.

У априлу 1999. крећу на светску турнеју која је трајала до јула 2000. Ово је била највећа и најуспешнија њихова турнеја у каријери.

У октобру 2001. излази албум "Wake up and Smell the Coffee" а следеће године и албум са највећим хитовима "Stars - The Best of 1992.- 2002."

У септембру 2003. Cranberries објављује да ће се на неко време, посветити индивидуалним каријерама.

Dolores O'Riordan ради самостално на бројним музичким пројектима пре објављивања соло албума "Are you Listening?" 2007. а затим и "No Baggage" 2009. године.

Поново се уједињују у јануару 2009. како би прославили Долоресино добијање титуле почасног покровитеља на "University Philosophical Society" на чувеном Trinity Collegeu у Даблину.

Последњи албум "Roses" снимају у Торонту у априлу и мају прошле године са продуцентом Stephenom Streetom са којим су сарађивали на првом, другом и петом албуму.

Улазнице за концерт групе THE CRANBERRIES по ценама од 2500, 2900 и 3500 динара могу се набавити на свим овлашћеним продајним местима ЦС Евентим, као и на благајнама: КОМБАНК Арена, Билет центар Београд, Дом омладине и УШЋЕ шопинг центар. Онлине продаја и резервације улазница на http://www.kombankarena.com/.

За све информације и резервације обратите се путем центра: 0900 11 00 11 (цена позива: фиксне телефоније - 48 дин/мин)

Организатор: Arena Beograd
 Фебруар 2018 
ПУСЧПСН
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28     

Сервиси

Желите ли да примате наш е-билтен?
Будите први који ће сазнати новине у
ШТАРК АРЕНИ.
УКУЦАЈ СВОЈУ е-маил АДРЕСУ.


Град Београд

Сва права задржана © 2018 Stark Arena
Услови коришћења wеб портала